Deluxe Car főoldal

A tíz legdurvább luxusautós baleset

Címkék: luxus, autó, sportkocsi, baleset

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Száguldásra csábítanak a szuperautók, de kegyetlenül büntetik a figyelmetlenséget. Összeszedtük a legdurvább baleseteket.

Ezen a héten számoltunk be arról a Pagani Zonda F szupersportkocsiról, amelyet tulajdonosa Hongkongban tört össze. A Pagani lényegében egyszerű városi balesetbe keveredett, szuperautókkal azonban nagyobb ütközéseket is össze szoktak hozni.

Megpróbáltuk összeszedni a legkeményebb baleseteket, amely annyira nem is volt nehéz: csak fel kell lapozni a WreckedExotics oldalait, ahol éppen szerencsétlenül járt szuperautókról gyűjtögetnek képeket.

Egy tízes listát állítottunk össze, a szempont a baleset bekövetkezése előtti becsült sebesség volt. Utolsó helyre fért be az a Ferrari 360 Modena, amelynek sofőrje 210-zel hajtott Franciaországban, mielőtt elveszítette uralmát a kocsi felett.


Kár volt villogni

Úgy tudni, az autót vezető fiatalember barátnőjének akarta megmutatni, mit tud a Ferrari, azzal azonban nem számolt, hogy az ő képességei korlátozottak. A Ferrari kettészakadt, elektromos kábelek vágták szét.

217 km/órás sebességgel száguldott az 1998-as 5-ös BMW, amikor hirtelen defektet kapott. Ekkora sebességnél egy ilyen helyzet kezelhetetlen, az autó többször is megfordult a tengelye körül, mielőtt egy betonpillérnek csapódott volna.


Nagy tempónál kezelhetetlen a defekt

Még ennél is picivel gyorsabban ment az egyik német országúton egy Mercedes SLK, amikor beütött a krach. Nem részletezett okokból, de az autó letért az útról és egy fának csapódott. Nem sok maradt belőle.


A fa volt az erősebb

225 km/órás sebességgel került a hetedik helyre egy Chevrolet Corvette, mely a felismerhetetlenségig összetört. Egy dallasi autópályán száguldozott a sofőr, amíg bírt, nem tudni, itt sem tudni, mi okozta a balesetet.


Eltűnt a Corvette

Ugyanekkora tempónál sokallt be annak a TVR T350C-nek a sofőrje, mely Johannesburgban versenyzett egy másik autóval. Több fordulat után a sportkocsi egészen egy aluljáróig repült.


Csúnya véget ért az utcai verseny

Ötödik helyre egy Lamborghini Murcielago került, amelynek egyiptomi tulajdonosa ki akarta próbálni, mennyivel tud repeszteni a sivatagban. Hatnapos volt az autó, még biztosítás nélkül, 240 km/órás tempónál egy figyelmetlen kamion miatt kellett elrántania a kormányt.


Teljes veszteség

2005 októberében 257 km/órás tempónál veszítette el a kontrollt Ferrari Enzója felett egy sofőr Olaszországban. Akkora volt az ütközés, hogy az autó több darabra szakadt, a helyiek a baleset előtt hallották, hogy a tulaj vagánykodva túráztatja a motort.


Mindenhova jutott az alkatrészekből

265 km/órás sebességgel lehetett felférni a dobogóra, egy katari Mercedes SLR-tulajdonos próbált villogni utasának. Szinte természetes, hogy elveszítette uralmát a kocsi felett, számtalan alkalommal piruettezett, majd három darabra szakadt a gép.


Az SLR nem tud repülni

1998-as Dodge Viperjével 273-as tempóval száguldozott egy sofőr Arizonában, sok esélye nem volt, miután az autó úgymond kibillent egyensúlyából. Végül egy oszlop állította meg, a balesetben szinte megsemmisült a sportkocsi.


Pusztított az oszlop

Egészen elképesztő magasságokba merészkedett a bajnok, aki szintén egy Ferrari Enzót semmisített meg - 315 km/órás tempóval. A sofőr részeg volt, talán nem is tudta, mit csinál, egy oszlopnak vágódva törte ketté autóját. Ezután fogta magát, és elsétált a helyszínről.


315-tel szállt el, mégsem lett baja

 

 

 

14 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

dAtsik | 2010. március 12., péntek 00:33:35

LoL hát ehhez képest az én balesetem ugymond kutyasza..... ezek téleg tudnak élni.én egy frontális karambol áldozata voltam 1 éve. sokat köszönhetek a mentösöknek. de élek....aki okozta a17 éves káábszeres srác nem mondhatja el ugyaneztmagárol de megérdemelte akibelöve vezet az haljon meg! nemigaz?

Lotangana | 2009. december 23., szerda 14:44:46

HELYES!!!! pusztuljon a férgese.Inkább ök hulljanak mint az ártatlan vezetők.

feri | 2009. december 20., vasárnap 14:34:49

Volt CASCO-juk?

bélla | 2009. december 18., péntek 20:50:30

ha én részegen egy ferrarit törnék, az asszony megölne. nem is tudom , melyik lenne a rosszabb... hja a részegség is indok,nem kell ahhoz nekem kocsit törni :D

Joey | 2009. december 18., péntek 10:48:08

Egy Enzot így össze törni... egy korlátozott számban gyártott autót amit nem csak úgy "nesze itt van vigyed" módra adtak....

béluska | 2009. december 17., csütörtök 19:42:04

A Ferrari nem az oszlop miatt szakadt ketté, eleve úgy tervezték, hogy ha nagy a baj, akkor a hátsó rész leszakad, és így az utascella sokkal könnyebben egyben marad.

MC-BUBU | 2009. december 10., csütörtök 19:03:34

Mondjuk inkább nevetségesnek. Mind vagánykodni akart, és nem jöbb be. Magyarországon meg ilyen tetvekből túl sok van, és ezeknél szarabb autókkal is. Az ilyeneken csak nevetni lehet, kivéve ha a vétlent ölik meg.

stve | 2009. december 10., csütörtök 16:58:46

A következő lehetőségnél forduljon balra helyett , jobbra megy.

Lala | 2009. december 10., csütörtök 16:30:12

Tök super!Ha jól veszem ki-9en életük csucsán(gondolhatták már a túlvilágot szelik)szenvedés nélkül halltak meg.A 10.meg töri a fejét,hogy legközelebb mit tud még rátenni!

Zs | 2009. december 10., csütörtök 16:28:52

csak az én figyelmem kerülte el? 1-2 helyezettnél megemlítették, de a többinél nem, hogy mi lett az autóban ülőkkel? mert a legtöbbnél képtelen vagyok elhinni, hogy élve kiszálltak, még akkor is ha Ferrarikról és egyéb luxusautókról van szó


1 2

Legfrissebb

Április 1.

Április 1.

Kamufurgon a BMW-től

Április 1. tiszteletére pickupot készített a BMW az M3-ból.

Tűz

Tűz

Porig égett a szuperautó-kollekció

Egy oregoni autógyűjtő rossz hírre ébredt: garázsa és összes autója odaveszett.

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5