Deluxe Car főoldal

Szerelmi bájitalok

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A titkos receptek alapján kevert szerelmi bájitalok hatását az idők kezdete óta legendák övezik. A Valentin-nap kitűnő alkalom arra, hogy vágykeltő ételek mellett szerelemre hangoló italokkal csábítsuk el partnerünket. Az italok elkészítéséhez bártenderektől kértünk segítséget.

A hölgyek évezredek óta kísérleteznek a vágykeltő szerekkel,  hogy el-, illetve visszanyerjék kedvesük érdeklődését, a férfiak pedig aktivitásukat erősítették a különféle növényi és állati részekből készült italokkal. A Káma Szútra külön fejezetet szentel a különleges erővel felruházott növényi főzeteknek, olajoknak és kenőcsöknek.

A Valentin-napi italok egy része tartalmaz afrodiziákumnk tartott fűszereket és hozzávalókat, más koktélok inkább az elnevezésük, díszítésük vagy ízviláguk miatt kerülnek a szerelem ünnepén a figyelem középpontjába.

Forrás: deluxe.hu
Az alkohol az egyik legősibb vágyfokozó

Az egyik legősibb vágyfokozó ital az alkohol. Ennek hatásait senkinek sem kell bemutatni. Egy koktél természetesen nincs hatással a szexuális teljesítőképességre, viszont a gátlások feloldódnak, az ismerkedési kedv hatványozódik.

Az alkohol egyik jellegzetes hatása, hogy bizonyos mennyiség elfogyasztása néha pozitív irányban változtatja át a kiszemelt partner külsejét. A mértékletesség azonban nagyon fontos, mert igen könnyű átlépni azt a határt, amin túl a remélt következmények elmaradnak.

Az interneten már számos, különféle forrásokból származó szerelmi bájital receptje letölthető. Bánjunk óvatosan, az "áztassunk 15 napon keresztül 1 liter pálinkában..." kezdetűekkel, és ne várjunk tőlük csodákat.

Klasszikus bájitalok és az ördög itala

Próbálkozzunk inkább profik receptjeivel, amihez a hozzávalókat a nagyobb szupermarketekben is beszerezhetjük. az amarettók sárgabarackmag-kivonatból készülnek, magas cianidtartalommal, mondja Lajsz András bártender. Az olasz, fűszeres mandula- és barackízű likőr úgy készül, hogy a cianidban gazdag sárgabarackmag-olajhoz 23-féle gyógy- és fűszernövényt kevernek.

A gránátalma mindig is a szerelem, sok magjának köszönhetően pedig a bőség és a termékenység szimbóluma volt. A klasszikus "Szerelmi bájital" néven futó koktélban mindkét alapanyagból van, állítólag igen hatásos. 1 cl vodka, 4 cl Bailey's, 1 cl amaretto és 0,5 cl grenadine szükséges hozzá.

Az ördög itala igen hatásos vágykeltő

A legtöbb botrány talán a vágykeltőnek titulált italok közül az abszinthoz fűződik. Az abszint egyébként italkategóriát jelent, meséli Lajsz András bártender. "Magas alkoholtartalmú, erős italok, de nagy a cukortartalmuk is, ezért a likőrökhöz állnak közel." Az abszint bizonyos mennyiség után elvarázsolja a fogyasztót, a gyógynövényeknek és a magas alkoholtartalomnak köszönhetően.

Az abszint atyja, Pierre Ordinaire több mint tízféle növény kivonatából és tiszta alkoholból hozta létre a tömény szeszt a 18. század végén. Az ördög smaragdzöld italának jellegzetes ízét az ánizs adja. A mentolos aromájú fűszer vágykeltő hatását ár az ókorban ismerték, alkohollal együtt pedig megdöbbentő hatást váltott ki gyanútlan fogyasztóiból.

Az abszintot speciális, lyukacsos kanálra helyezett kockacukorra öntik, majd meggyújtják, karamellizálódik, és gyakorlatilag egy abszinttal átitatott, karamellás ital készül. Jéggel és csapvízzel isszák.

Többfunkciós fűszerek

A fahéj nemcsak az adventi esték és a téli teakeverékek alapvető tartozéka, illóolaja fokozza a vágyat, és jótékony hatással van a potenciára is. Almalé, fahéjszirup, őszilé és tejszín felhasználásával alkoholmentes koktélt készíthetünk shakerben, amelynek íze Lajsz András szerint a "folyékony almáspitére" emlékeztet.

A vaníliát már az azték indiánok is termesztették. Hála a spanyoloknak, a francia nemesek már vaníliával ízesíthették forró csokoládéjukat, és feltehetőleg más hatásait is élvezték. A belső tűzért felelős gyömbér az italokban is hatásos.

A gyömbéres italokat azonban még véletlenül se keverjük össze a ginger ale, gyömbérsörös üdítőitalokkal, amelyektől hiába várnánk valódi serkentő hatást.

 

 

1.  Szerelmi bájitalok
2.  A legfőbb afrodiziákum az alkohol

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Április 1.

Április 1.

Kamufurgon a BMW-től

Április 1. tiszteletére pickupot készített a BMW az M3-ból.

Tűz

Tűz

Porig égett a szuperautó-kollekció

Egy oregoni autógyűjtő rossz hírre ébredt: garázsa és összes autója odaveszett.

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5